Bakgrunn

torsdag 13. august 2009

"En halv gul sol"




En fin måte å lære historie på er å lese romaner. "En halv gul sol" av Chimamanda Adichie foregår i Nigeria på 1960-tallet og boken skildrer nært og intenst en gruppe mennesker og deres liv i fred og krig i Nigeria. Hovedpersonene, søstrene Olanna og Kainene, er svært ulike og velger å leve ulike liv. Den ene gifter seg med en universitetsprofessor den andre lever ugift sammen med engelskmannen og journalisten Richard. I tillegg møter vi tjenere og andre familiemedlemmer av søstrene.
 Jeg leste i et intervju med forfatteren at hun var blitt beskyldt av sine amerikanske venner for ikke å skrive troverdig. Karakterene var nemlig for gjenkjennelige og lette å leve seg inn i. Jeg mener dette bare viser litteraturens fantastiske evne til å vise oss at selv om mennesker i ulike land kan leve og tenke helt forskjellig, så er vi alle like i det at vi er mennesker. 
Selv om deler av romanen er veldig alvorlige, og tar opp vanskelige problemstillinger, er ikke dette en tung og vanskelig bok. Den er lettlest og medrivende og rett og slett skikkelig god litteratur! Anbefales på det varmeste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar